V torek, 31. maja 2011, bo na Brdu pri Kranju, v Hotelu Kokra, potekala zaključna prireditev treh literarno-umetniških natečajev:

  • Moja reka si: Fotostrip za mojo reko,
  • Postani donavski umetnik: Od vira do mojega kozarca in
  • Vodni detektiv: Kako varujemo pitno vodo?.

Pred zaključno prireditvijo se bodo ustvarjalci in njihovi mentorji najprej sprehodili po posestvu Brdo, nato bo ob 14. uri sledila zaključna prireditev, ko se bo mladim raziskovalcem in umetnikom pridružil minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič in jim podelil nagrade in diplome.

Skrb za okolje, ozaveščanje, ustvarjanje in raziskovanje o pomenu in ohranjanju slovenskih vodaj je tisto, kar je skupno vsem trem natečajem, na katerih so sodelovali otroci iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol. Natečaj Moja reka si: Fotostrip za mojo reko, katerega ambasador je reper Zlatko, je potekal v partnerstvu s skupino Coca cola. Natečaj Postani donavski umetnik: Od vira do mojega kozarca je potekal v partnerstvu z Mednarodno komisijo za varstvo reke Donave. Natečaj Vodni detektiv: Kako varujemo pitno vodo? pa že 14 let poteka v partnerstvu z nevladno organizacijo ICRO – Inštitutom za celostni razvoj in okolje.

Predstavitev natečajev (doc)

Vir: MŠŠ, 30. 5. 2011

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)