Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve organizira v četrtek, 9. 10. 2010, ob 10. uri zaključni dogodek evropskega leta boja proti revščini in socialni izključenosti.

Na prireditvi, ki bo v hotelu Mons v Ljubljani, bodo predstavniki ministrstva podali vsebinsko poročilo o evropskem letu v Sloveniji in predstavili rezultate raziskav, ki so bile opravljene v tem okviru. Predstavniki organizacij, ki so bile na javnem razpisu izbrane kot izvajalci aktivnosti za boj proti revščini in socialni izključenosti, pa bodo predstavili svoj prispevek k doseganju ciljev tega leta.

Minister za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivan Svetlik pa bo ob sklepu prireditve podelil nagrado za novinarje evropskega leta 2010. Evropska komisija je uvedla nagrado zato, da bi podprla in spodbujala novinarje, ki s svojim delom prispevajo k večji obveščenosti in širšemu razumevanju revščine in socialne izključenosti.

Zaključni dogodek evropskega leta boja proti revščini in socialni izključenosti na evropski ravni bo 17. decembra 2010 v Bruslju.

Vir: MDDSZ, 2. 12. 2010

Dodatek 16. 12.: Gradivo za medije: MDDSZ, 9. 12. 2010

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)