14. 10. 2010 je v Medpodjetniškem izobraževalnem centru v Velenju v organizaciji Službe Vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalno politiko, Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, Območne službe Velenje ter Šolskega centra Velenje potekal zaposlitveni sejem Poklicne priložnosti in izzivi.

Na sejmu so bili predstavljeni poklici in šolski ter študijski programi, ki jih trg dela v tem trenutku najbolj potrebuje. Predstavili pa so se tudi delodajalci, ki kljub zaostrenim razmeram zaposlujejo. Vse tiste, ki se odločajo za svojo poklicno pot ali delajo spremembe na tej poti, so želeli informirati o razmerah na trgu dela in o iskanih poklicih danes in v prihodnje.

Nekaj spremljajočih sejemskih dogodkov je bilo namenjenih tudi strokovni javnosti, svetovalnim delavcem osnovnih in srednjih šol, zaposlenim v agencijah za zaposlovanje ter drugim partnerjem, ki potrebujejo kakovostne informacije za svetovanje svojim strankam.

Na sejmu je sodeloval tudi Center RS za poklicno izobraževanje in iskalcem zaposlitve, v okviru promocije sistema NPK, predstavljal prednosti tega sistema, kakor tudi druge aktualne vsebine s katerimi se Center RS za poklicno izobraževanje ukvarja.

Več: CPI, 21. 10. 2010

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)