V torek 22. 2. 2011 se je sestal senat Univerze v Mariboru, kjer so obravnavali analizo vpisa v podiplomske študija Univerze v Mariboru in še posebej izpostavili primerjavo med 1. stopnjo visokošolskega in univerzitetnega programa, saj se zelo malo razlikujeta in bi bilo treba v prihodnje razmisliti o enotnem prvostopenjskem študiju. Ugotovili so tudi, da narašča vpis v podiplomski študij skoraj na vseh študijskih programih.
Senatorji so potrdili spremembe študijskih pogramov Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Fakultete za gradbeništvo, Fakultete za organizacijske vede, Fakultete za strojništvo, Fakultete za zdravstvene vede, Medicinske fakultete in Pedagoške fakultete ter potrdili doktorsko temo mag. Tanje Sedej, EPF.
Strinjali so se s predlogi za sklenitve sporazumov o sodelovanju z univerzo Sultan Moulay Slimane University iz Maroka, univerzo University of South Bohemia v mestu Česke Budejovice in s Športno zvezo v Mariboru ter podelili predhodna soglasja v izvolitve v nove nazive izredni profesor, docent, predavatelj, višji predavatelj in asistent ter strokovni sodelavec.
Vir: UM, 22. 2. 2011

 

(Skupno 26 obiskov, 1 današnjih obiskov)