V četrtek, 23. februarja 2012, je v Barceloni je potekalo redno zasedanje Upravnega odbora in Senata Evro-sredozemske univerze (EMUNI). Zasedanja sta se med drugimi udeležila tudi predstavnik vlade RS v upravnem odboru Evrosredozemske univerze  mag. Laris Gaiser  in Andreja Viher – White, direktorica Fundacije EMUNI.      

Pogovori so potekali zlasti o razvoju EMUNI, vlogi Republike Slovenije, programih in financiranju univerze. Naslednje zasedanje Upravnega odbora EMUNI je predvideno v mesecu marcu v Sloveniji. Mag. Laris Gaiser, katerega je Vlada R Slovenije imenovala za predstavnika vlade dne 24.02.2012, torej prav na dan zasedanja upravnega odbora, je poudaril pomembnost EMUNI pri razvoju diplomatskih in akademskih odnosov v regiji.      

EMUNI s sedežem v Piranu je ena od šestih prioritet Unije za Mediteran in je podprta s strani Evropskega parlamenta in Evropske komisije. Ustanovljena je bila, v času predsedovanja Slovenije Svetu EU,  kot mednarodna zveza univerz (179 univerz iz 38 držav), njen namen pa je napredek visokega šolstva v Evro-sredozemskem prostoru.

Vir: MIZKŠ, 25. 2. 2012

(Skupno 47 obiskov, 1 današnjih obiskov)