Zveza aktivov svetov staršev Slovenije (ZASSS) je ministru dr. Žigi Turku 22. 6. 2012 poslala še drugo pismo, v katerem pomisleke iz prvega pisma s pripombami na predlog Pravilnika o šolskem koledarju za osnovne šole dodatno argumentira in ob tem dodatno predlaga:

  • Prepoved začetka pouka pred 7:30 naj se nadomesti s priporočilom, ki vseeno omogoča posameznim šolam, da se prilagodijo in za nekatere vrste pouka uporabijo čas pred 7:30.
  • V Pravilniku o šolskem koledarju naj se opredeli popoldansko varstvo, ki je bilo omenjeno v prvih predlogih sprememb Zakona o osnovni šoli.
  • Predlog 5. člena pravilnika: Ura podaljšanega bivanja traja 50 minut, ura jutranjega in popoldanskega varstva pa traja 60 minut. Vzgojno-izobraževalno delo v podaljšanem bivanju in jutranjem varstvu poteka strnjeno. Podaljšano bivanje se zaključi najkasneje ob 15.45 uri. Od 15.45 naprej se organizira popoldansko varstvo. Začetek jutranjega varstva in konec popoldanskega varstva določi šola v dogovoru s starši, vendar ne pred 5.30 in ne dlje kot do 17.00.

Starši se zavzemajo za ohranitev kakovostnega bivanja otrok v šoli toliko časa, kot je potrebno. Predlagajo, da se ustrezno rešitev najde v temeljiti razpravi, za katero so si ne glede na počitniške dni pripravljeni vzeti čas.

Vir: ZASSS

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)