Da bi državam članicam pomagala pri izboljšanju njihovih gospodarskih in socialnih politik za izpolnjevanje zavez glede rasti, delovnih mest in javnih financ, je Evropska komisija sprejela 27 svežnjev priporočil za posamezne države članice, eno pa za celotno evroobmočje.

Na začetku tega leta so se države članice in Komisija sporazumele o 10 ključnih prednostnih nalogah za odpravo trenutne krize in razvoj, usmerjen v trajnejše gospodarstvo. Položaj v državah članicah je različen, Komisija pa bo priporočila ciljno usmerjene ukrepe za vsako državo članico, ki naj bi jim pomagali pri osredotočanju na strateške vzvode v naslednjih 12 do 18 mesecih in tako pripomogli k rasti gospodarstva celotne EU.

Priporočila morajo države članice izvesti v 12 do 18 mesecih. Zahtevajo prednostno izvedbo ukrepov za napredek proti ciljem Evrope 2020, dolgoročne gospodarske strategije EU. Njene ambiciozne cilje za celotno EU in nacionalne cilje na področju zaposlovanja, inovacij, izobraževanja, energetike in socialnega vključevanja je treba doseči do konca tega desetletja.

Celotni prispevek: Evropska komisija, 7. 6. 2011, sporočilo za medije.

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)