V Muzeju novejše zgodovine je Zvod RS za šolstvo 11. februarja 2015 že šestnajstič podelil priznanja Blaža Kumerdeja za odlično partnerstvo pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, v sodelovanju z Zavodom za šolstvo. Priznanje Blaža Kumerdeja se podeljuje posameznikom, skupinam ali institucijam.

V uvodu sta dr. Vinko Logaj, direktor Zavoda RS za šolstvo in dr. Andreja Barle Lakota, državna sekretarka na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, spregovorila o pomenu kakovostnega izobraževanja in stalnem spreminjanju izobraževalnih potreb, ki zahtevajo strokovne in ustvarjale vzgojitelje in učitelje. Tomaž Kranjc, predsednik komisije za podeljevanje priznanj, je opisal presežke letošnjih nagrajencev in obžaloval, ker je komisija s pravilnikom omejena na zgolj pet priznanj.

Priznanja Blaža Kumerdeja za leto 2014 so prejeli:

Alja Verdinek, svetovalna delavka v vrtcu Ravne na Koroškem; Bernarda Devetak, učiteljica biologije na II. gimnaziji v Mariboru; Osnovna šola Vojke Šmuc Izola; Mira Prel, glasbena učiteljica in zborovodkinja na OŠ Franca Lešnika Vuka v Slivnici pri Mariboru in Projektni tim Srednje ekonomske in trgovske šole ŠC Nova Gorica, ki ga sestavljajo Nastja Valentinčič Al Bukhari, Nives Čotar, Nataša Kabaj Bavdaž in Andreja Polanc.

Kulturni program je oblikovala solo pevka dr. Tina Bohak iz Akademije za glasbo v Ljubljani ob klavirski spremljavi Andreje Prel.

Z vsakoletnim podeljevanjem teh priznanj želi Zavod RS za šolstvo predstaviti visoke strokovne dosežke posameznikov in zavodov pri zahtevnem delu z mladimi, poudariti njihovo ustvarjalnost in inovativnost, se jim zahvaliti za kakovostno sodelovanje ter njihove dosežke promovirati v javnosti.

V  Knjižnici Blaža Kumerdeja na Bledu bo od 16. februarja pa do konca meseca na ogled razstava o Kumerdejevih nagrajencih.

Nagrajenci z obrazložitvami
Govor direktorja
Nagovor predsednika Komisije

(Skupno 128 obiskov, 1 današnjih obiskov)