V ponedeljek, 18. februarja, so se začele zimske počitnice za učence in dijake z območij Jugovzhodne Slovenije (razen občin Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel), Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Spodnjeposavske statistične regije. Tako ima ta teden počitnice 75.055 učenk in učencev osnovnih šol ter 36.569 dijakinj in dijakov srednjih šol.

Kot je znano, je MIZKŠ v tem šolskem letu na podlagi argumentov, ki so prevladali, ponovno razdelilo zimske počitnice v dva dela, tako kot je veljalo že pred letom 2010. To je bila večinska želja, ki so jo izrazili udeleženci ankete o šolskih počitnicah, ki jo je izvedel MIZKŠ marca lani. Minister dr. Žiga Turk je odločitev o tem, da so počitnice v dveh delih, sprejel na podlagi rezultatov omenjene ankete v kateri je sodelovala zainteresirana in strokovna javnost. Za tako rešitev so se namreč večinsko izrekli starši, učitelji in dijaki, zadošča pa tudi željam slovenskega turističnega gospodarstva.

V tednu od 25. februarja do 1. marca bodo počitnice imeli učenci in dijaki z območij Gorenjske, Goriške, Notranjsko-kraške, Obalno-kraške, Osrednjeslovenske in Zasavske statistične regije ter občin Jugovzhodne Slovenije (Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel). Gre za 85.968 učenk in učencev osnovnih šol ter 41.636 dijakinj in dijakov srednjih šol.

Vir: MIZKŠ, 15. 2. 2013

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)