Projektu Očistimo Slovenijo 2012, ki bo potekal 24. marca, se bodo pridružili tudi člani Zveze ljudskih univerz Slovenije, ki združuje 28 Ljudskih univerz, ene izmed najpomembnejših organizacij za izobraževanje odraslih v Sloveniji. V Zvezi ljudskih univerz Slovenije se zavedajo pomena varstva okolja in se vključujejo v projekte, ki združujejo ljudi in prispevajo k dvigu kakovosti bivanja v Sloveniji. Očistimo Slovenijo 2012 bo izvedena kot del pobude Očistimo svet 2012. Milijoni prostovoljcev bomo takrat del največje okoljske akcije v zgodovini človeštva, akcije, ki bo združila svet, World Cleanup 2012.

Cilj projekta Očistimo Slovenijo 2012 je na dan akcije, 24. 03. 2012, povezati 250.000 prebivalcev Slovenije s skupnim ciljem očistiti iz narave vsaj 10.000 ton odloženih odpadkov ali eno 20-litrsko vrečo na vsakega državljana! Da bi nam tak podvig uspel, velja stopiti skupaj. Med 270.000 prostovoljci, ki so po podatkih Ekologov brez meja 17. aprila leta 2010 čistili Slovenijo, je bilo aktivnih tudi mnogo zaposlenih na Ljudskih univerzah in njihovih družinskih članov, prav tako pa številni udeleženci izobraževalnih programov, ki jih izvajajo Ljudske univerze. Ta projekt nam znova ponuja izvrstno priložnost, da se povežemo in skupaj naredimo nekaj dobrega za našo Slovenijo. Ideja skupnega vseslovenskega projekta je povezati vse, ki bi radi pomagali in s skupnimi močmi spremenili Slovenijo na bolje. Tudi člani Zveze ljudskih univerz Slovenije verjamejo, da smo združeni močnejši.

Vse informacije trenutno najdete na www.ekologibrezmeja.si, status projekta pa lahko spremljate na www.ocistimo.si, kjer bodo objavljeni redno ažurirani podatki in kjer bodo možne tudi prijave na akcijo, zbirnih mest, itd.. Za dodatne informacije pišite na .

Vir: ZLUS, 7. 2. 2012

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)