Slovenska ekipa študentov Unvierze v Ljubljani je na letošnjem prestižnem tekmovanju iz sintezne biologije iGEM na Massachusetts Institute of Technology (ZDA) v konkurenci 130 ekip iz celega sveta prepričljivo osvojila prvo mesto (Grand Prize).

Za Slovenijo so tekmovali študenti biokemije Tina Ilc, mikrobiologije Tina Lebar in Tjaša Stošicki, medicine Nejc Tomšič, biotehnologije Jernej Turnšek, biologije  Matej Žnidarič,  ter študentje računalništva Jure Bordon, Rok Češnovar, Mattia Petroni, Rok Pustoslemšek, kot mentorji pa so sodelovali Monika Avbelj, Rok Gaber, dr. Tomaž Koprivnjak, dr. Mojca Benčina, Jerneja Mori, dr. Irena Vovk, Vesna Glavnik, in dr. Roman Jerala, iz Kemijskega inštituta, EN-FIST centra odličnosti ter Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, dr. Gregor Anderluh in Vesna Hodnik iz Biotehniške fakultete ter dr. Miha Mraz, Miha Moškon in dr. Nikolaj Zimic iz Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.

Za slovensko so ostale ekipe prestižnih univerz, kot so University of Cambridge, TU-Munich, Imperial College London, Harvard, Berkeley, MIT in Stanford.

Vir UL

 

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)