Znani so rezultati razpisa “Spodbujanje zaposlovanja mladih v nevladnih organizacijah z namenom sodelovanja vzgojno-izobraževalnih zavodov z nevladnimi organizacijami na področju dela z otroki s posebnimi potrebami”. Izbranih je bilo 10 prijaviteljev, od tega sedem iz vzhodne in trije iz zahodne kohezijske regije, ki si bodo razdelili sredstva v višini 81.000 evrov: tinyurl.com/y992mlc4 

Izbrani prijavitelji so: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto (2 prijavi), Evropski kulturni in tehnološki center Maribor, Društvo Sožitje, Društvo za pomoč osebam z motnjami v razvoju Vesele nogice (3 prijave), Zveza društev Mladinski center Idrija, Medobčinsko društvo prijateljev mladine Sežana in Waldorfska šola Ljubljana.

Namen razpisa je sofinancirati zaposlitve brezposelnih mladih, starih od 15 do vključno 29 let, ki bodo v šolskem letu 2017/18 zaposleni deset mesecev. Pomagali bodo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami, ki so vključeni v izobraževalni proces.

Nevladne organizacije, ki delujejo na področju dela z otroki s posebnimi potrebami, imajo veliko  znanja. Z namenom izmenjave izkušenj in znanja želimo vzpostaviti povezavo med vzgojno-izobraževalnimi zavodi in nevladnimi organizacijami. Bistven prispevek bo izvajanje inovativnih oblik sodelovanja in izmenjava izkušenj med vrtcem, šolo, zavodom in nevladno organizacijo na način, da se spodbuja zaposlovanje mladih in s tem prispeva k znižanju brezposelnosti in pridobivanju izkušenj ter kompetenc za nadaljnje zaposlovanje.

Nevladne organizacije, ki se ukvarjajo z otroki s posebnimi potrebami, bodo v sodelovanju z vzgojno-izobraževalnimi zavodi lahko usposobile nove mlade sodelavce in s tem tudi povečale možnosti za njihovo zaposljivost tako v nevladnih organizacijah, kot tudi v sistemu vzgoje in izobraževanja.

Vir: MIZŠ, 28. 8. 2017

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)