V Državnem zboru, v okviru projekta Znanje žanje, je v torek, 17. maja, potekalo že šestindvajseto javno predavanje, tokrat na temo meroslovja. Predavanje z naslovom “Meroslovni laboratorij” sta imela Marko Lotrič, direktor podjetja LOTRIČ in Primož Hafner, vodja laboratorija.

Laboratorij LOTRIČ d.o.o. deluje od leta 1991 in pokriva velik spekter fizikalnih in termodinamičnih veličin ter del kemijskih in električnih veličin. Poleg kalibracijskega laboratorija in kontrolnega organa deluje podjetje še na ostalih področjih, ki so povezana z meroslovjem. Kot je v predavanju poudaril Marko Lotrič, je Slovenija na področju meroslovja ena uspešnejših članic EU. Izrazil je upanje, da bo tako ostala tudi v prihodnje.

S projektom Znanje žanje Državni zbor in Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in ehnologijo predstavljata znanstvene dosežke in njihove učinke. Več o projektu in javnem predavanju najdete na spletnih straneh MVZT in Državnega zbora, v rubriki Znanje žanje. O laboratoriju za meroslovje pa si lahko več preberete na spletnih straneh: www.lotric.si in www.meroslovje.si.

Vir: MVZT, 17. 5. 2011

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)