V petek, 5. 6. ob 10. uri se na Prešernovem trgu začne Znanstival 2015 – tradicionalni mednarodni festival, ki ga organizira vseslovenski center znanosti Hiša eksperimentov. Znanstival bo odprl Adi Smolar. Pred tem bo petje Himne Hiše eksperimentov, sledil pa bo Znanstveni potpouri gostov festivala – šovmenov in šovwomenic.

Znanstival se bodo odvijal od 5. do 7. junija po mostovih, trgih in ulicah Ljubljane ter v Hiši eksperimentov. Tridnevni festival dogodivščin, znanstvenih predavanj, eksperimentalnih delavnic in posebnega presenečenja pripomore k promociji znanosti in inovativnosti. Naravnan je k poljudni predstavitivi in posredovanju raziskovalnih dosežkov in razumevanju osnovnih znanstvenih načel celotni populaciji Slovenije (tako mladim vpetim v vzgojno-izobraževalne procese, kot odraslim).
Tako kot pretekla leta, so na Znanstival dogodivščin organizatorji povabili vse slovenske vrtce, osnovne in srednje šole ter društva upokojencev.

Aktivnost Znanstival dogodivščin spodbuja interdisciplinarnost ved in področij, saj s predavanji in različnimi znanstvenimi šovi obiskovalce spodbujamo k raziskovalnemu razmišljanju, postavljanju hipotez in preverjanju le-teh ter splošno raziskovalnemu delu

Organizatorji vas vablijo, da se udeležite njihovih prisrčnih dogodkov in da si ogledate interakvtivni program Znanstivala na http://www.znanstival.si.

Dodatne informacije: Miha Kos ali Vesna Pajić, tel 01 300 6888, @: info@he.si

 

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)