Na spletišču ministrstva za izobraževanje je z dne 27. 6. 2014 objavljena novica o tem, da je v četrtek, 26. junija 2014 potekalo 10. zasedanje meddržavne slovensko-kitajske komisije za znanstveno in tehnološko sodelovanje.

Slovensko delegacijo je vodila mag. Tea Glažar, vodja Službe za mednarodno sodelovanje in evropske zadeve na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije, kitajsko pa dr. JIN Xiaoming, generalni direktor oddelka za mednarodno sodelovanje Ministrstva za znanost in tehnologijo Ljudske republike Kitajske.

Komisija je izmed 55 prijav predlogov raziskovalnih projektov izbrala 22 projektov z različnih raziskovalnih področij za obdobje 2014-2015. Poleg tega sta si delegaciji izmenjali informacije o znanstveni politiki v obeh državah, nacionalnih prioritetah in strateških ciljih.
Strani sta si izmenjali informacije o trenutnem stanju pri izvajanju projekta med kitajskim podjetjem Inspur Group in slovenskim podjetjem Arctur na področju visoko zmogljivega računalništva in računalništva v oblaku. Pogovarjali sta se tudi o poglobljenem sodelovanju na področju izobraževanja. Delegaciji sta sprejeli program znanstvenega in tehnološkega sodelovanja za naslednje obdobje, ki v letu 2015 predvideva novi razpis za skupne projekte za obdobje 2016-2018.

Delegaciji sta obiskali tudi Nacionalni inštitut za biologijo, kjer so raziskovalci inštituta predstavili dosedanje uspešno sodelovanje s kitajskimi partnerji na področju raziskovalnih projektov in izmenjave doktorskih študentov.

(Skupno 27 obiskov, 1 današnjih obiskov)