Na spletišču Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije je z dne 23. 5. 2014 objavljeno, da bodo javni razpis oziroma poziv za Zoisove štipendije za leto 2014/2015 objavili v juniju 2014.

Skladno z določbami zakonodaje s področja štipendiranja bo Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije v juniju 2014 objavil javni razpis, po katerem morajo vlogo vložiti vsi tisti, ki želijo pridobiti Zoisovo štipendijo v letu 2014/2015.

Vloge teh vlagateljev se bodo obravnavale po novem Zakonu o štipendiranju (ZŠtip-1), ki je začel veljati s 1. 1. 2014 ter pravilniki, sprejetimi na njegovi podlagi. Pravilnik o dodeljevanju Zoisovih štipendij je bil objavljen pred kratkim, deloma pa se uporablja za dodeljevanje Zoisovih štipendij tudi Pravilnik o dodeljevanju državnih štipendij.

Več informacij o pogojih, postopkih je na voljo na spletni strani sklada (poglavja: Štipendije -> Zoisove štipendije ->Pridobitev Zoisove štipendije), kjer so na voljo tudi povezave na zakonodajo.

V mesecu juniju 2014 bo hkrati objavljen tudi javni poziv, namenjen obstoječim Zoisovim štipendistom, ki bodo v 2014/2015 nadaljevali izobraževanje na istem izobraževalnem programu. Vloge teh vlagateljev se bodo namreč do zaključka izobraževalnega programa obravnavale po določbah stare zakonodaje, torej tiste, po kateri so ti štipendisti pridobili Zoisovo štipendijo. Vloge teh štipendistov se bodo po novi zakonodaji obravnavale šele ob prehodu na višjo stopnjo izobraževanja.

Več informacij o nadaljnjem prejemanju Zoisove štipendije je na voljo na spletni strani sklada (poglavja: Štipendije -> Zoisove štipendije -> Nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije). Tudi tu so na voljo povezave na sicer neveljavno zakonodajo, ki pa se za te štipendiste še vedno uporablja do zaključka trenutnega izobraževanja

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)