Zavod RS za šolstvo bo za  vse učitelje, ki poučujejo na razredni stopnji organiziral konferenco UTIRAMO POTI UČENJU NA RAZREDNI STOPNJI 2018, ki bo 21. in 22. marca 2018 v Kongresnem centru Laško.

Konferenca bo sledila smernicam izvajanja vzgojno-izobraževalnega procesa na razredni stopnji. Vsebine in dejavnosti v programu konference bodo zasnovane tako, da učiteljicam in učiteljem razrednega pouka nudijo znanja, spretnosti in veščine za izvajanje sodobnega pouka, ki temelji na: upoštevanju razvojne stopnje, otrokom prilagojeni organizaciji pouka, individualiziranem pristopu, razvoju osnovnih spretnosti in znanj, sistematičnem razvoju vseh vrst pismenosti in veščin, na učenju z raziskovanjem, utemeljeni medpredmetni povezavi, smiselnih učnih situacijah, ustvarjalnosti in kreativnosti ter visokih pričakovanjih do vseh učencev.

Rdeča nit konference bodo tri področja: formativno spremljanje napredka, razvoj pismenosti in povezovanje znanja na razredni stopnji.

Delo na konferenci bo potekalo v obliki plenarnih predavanj z vabljenimi predavatelji, predstavitev, okrogle mize in delavnic.

Za več informacij spremljajte spletno stran konference https://www.zrss.si/konferenca-razredni-pouk-2018/ in družabna omrežja.

 

Vir>> Novica ZRSŠ

(Skupno 34 obiskov, 1 današnjih obiskov)