Na spletnih straneh Zavoda RS za šolstvo so posodobili stran Stičišče. S Stičiščem naslavljajo slovenske skupnosti po svetu in jim na enem mestu nudijo pregledne in uporabne informacije o možnostih učenja in poučevanja slovenščine v tujini in pri nas. Stran poleg povezav vsebuje štiri vsebinske sklope, naslovljene: Dopolnilni pouk slovenščine v Evropi, Slovenščina v čezoceanskih državah, Evropske šole in Poletna šola slovenščine.

S Stičiščem želijo podpreti učitelje slovenskega jezika in kulture pri pedagoškem delu, izvajanju dejavnosti ob pouku ter povezovanju znotraj naših skupnosti v tujini. Prizadevali si bodo tudi, da bo stran čim bolj informativna za druge ciljne skupine v Evropi in čezoceanskih državah, kot so udeleženci pouka, starši, novi izseljenci, slovenske kulturne ustanove in društva. Verjamejo, da bodo skozi povezovanje skupaj prispevali k ohranjanju identitete in širjenju slovenskega jezika in kulture izven meja.

Spletna stran je medresorska, saj na tem področju tesno sodelujejo z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Uradom Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu. Vzpostavili so tudi povezavo na portal Slovenci.si, kjer so dosegljive dodatne informacije o utripu v slovenskih skupnostih po svetu.

Vir: ZRSŠ, 7.4.2017

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)