Če bi naslovili prispevek Ubrano petje na stadionu Ljudski vrt, bi mislili, da gre za rumeno obarvani časnik, ki skuša znova zapeljati, saj na stadionu državnega nogometnega prvaka običajno ni moč slišati ubranega petja. A se bo 13. 6. v Mariboru zgodilo prav to. Na Zborovskem Bumu bo iz 8 000 grl zadonela slovenska pesem, iz glasbe bo, kot je še v nenogometnih časih rekel Shakespeare, prihajal čar, ob katerem se bodo, vsaj za hip, upokojile vse skrbi in bolečine srca.

Zato junijska #raziskovalnica vabi k sodelovanju, saj poskuša po tvitni poti zbirati mnenja, pobude in predloge o zamisli, izvedbi in prihodnosti tako množične prireditve, kot je #ZborovskiBUM. Tvitate lahko neposredno, reportažno, s kraja dogodka; lahko se fotografirate ali posnamete; beseda in podoba sta tvitno grlo, ki je tako glasno, da doseže sleherni kotiček Zemlje in se sliši tudi v vesolje. Tvitate lahko o pomenu petja v šoli in življenju. Tvitate lahko o  vlogi učiteljskega zbora, skupnosti, za boljši pouk. Razmišljajte, katera partitura je najboljša, da razred zazveni kot večglasni zbor, a je v njem še vedno prostor za individualnost. Razmišljajte o vzgojiteljih in učiteljih kot dirigentih in skladateljih. Komentirajte, kako se količina in množičnost pretakata v kakovost in obratno.

Vse, kar boste tvitnili, bo zabeleženo in upoštevano v povzetku, ki bo narejen na začetku julija. Še več motivacijskega besedila za tvitanje je na povezavi #raziskovalnica. Lahko pa kar takoj tvitnete; od srca; tako kot bo na drugi junijski torek zazvenela mlada pesem. Ne pozabite pa tvitu dodati besedice #ZborovskiBUM.

Vir: ZRSŠ, 2. 6. 2017

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)