Zavod RS za šolstvo bo za  vse učitelje, ki poučujejo na razredni stopnji, organiziral konferenco UTIRAMO POTI UČENJU NA RAZREDNI STOPNJI 2018, ki bo 21. in 22. marca 2018, v Kongresnem centru Laško.

Konferenca bo sledila smernicam izvajanja vzgojno-izobraževalnega procesa na razredni stopnji. Vsebine in dejavnosti v programu konference bodo zasnovane tako, da učiteljicam in učiteljem razrednega pouka nudijo znanje, spretnosti in veščine za izvajanje sodobnega pouka, ki temelji na upoštevanju razvojne stopnje, otrokom prilagojeni organizaciji pouka, individualiziranem pristopu, razvoju osnovnih spretnosti in znanj, sistematičnem razvoju vseh vrst pismenosti in veščin, na učenju z raziskovanjem, na utemeljeni medpredmetni povezavi, smiselnih učnih situacijah, ustvarjalnosti ter visokih pričakovanjih do vseh učencev.

Rdeča nit konference bodo tri področja: formativno spremljanje napredka, razvoj pismenosti in povezovanje znanja na razredni stopnji.

Delo na konferenci bo potekalo v obliki plenarnih predavanj z vabljenimi predavatelji, predstavitev, okroglih miz in delavnic.

Za več informacij spremljajte spletno stran konference https://www.zrss.si/konferenca-razredni-pouk-2018/ in družabna omrežja.

Vir: ZRSŠ, 22. 12. 2017

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)