Zavod RS za šolstvo v okviru e-projektov (Pedagogika 1:1 v luči kompetenc 21. stoletja, Uvajanje, uporabo in preizkušanje e-vsebin in e-storitev, E-listovnik in Ustvarjalni razred) pripravlja in izvaja različne delavnice za sodelujoče učitelje. V šolskem letu 2014/2015 želijo delavnice ponuditi tudi učiteljem, ki jih zanima uvajanje in uporaba e-vsebin in e-storitev, a v projektih ne sodelujejo. Zato so pripravili štiri samostojne popoldanske delavnice, ki se dopolnjujejo v celoto. Udeleženci delavnic bodo razvijali ključne kompetence 21. stoletja; še posebej e-kompetence. Delavnice so za udeležence brezplačne. Za navzočnost na vseh štirih delavnicah bodo dobili potrdilo o udeležbi na 16-urnem seminarju.

Prve delavnice so izpeljali sočasno 6. oktobra v Ljubljani, Kranju, Novem mestu, Celju, Slovenj Gradcu, Mariboru, Murski Soboti, Kopru in Novi Gorici. Udeležilo se jih je več kot 150 učiteljev. Spoznavali so načrtovanje pouka, analizirali in vrednotili so posnetek pouka z rabo e-dejavnosti in oblikovali osnutek učne priprave za pouk . Ob tem pa so s tviti komentirali seminar.

Drugo srečanje, na katerem se bodo usposabljali za pouk z i-učbenikom, bo 8.decembra na istih lokacijah. Na tretjem srečanju, 26. januarja, bodo spoznavali razvojni e-listovnik, na četrtem, 16. marca, pa digitalno branje.

Prijava na preostale tri delavnice je še možna na povezavi http://url.sio.si/ed3

Več o delavnicah lahko preberete na http://sio.si/2014/09/17/delavnice-za-ucitelje-ki-zelijo-pri-poucevanju-uporabljati-e-vsebine-in-e-storitve/

Gradivo s prve delavnice je na povezavi: http://url.sio.si/ed4

 

VIR: ZRSŠ, 13.10.2014

(Skupno 9 obiskov, 1 današnjih obiskov)