Zavod RS za zaposlovanje je objavil informacije o javnem razpisu Zaposli.me. Konec avgusta, natančneje 27. 8. 2010, je naslednji rok za prijavo na javni razpis Zaposli.me, namenjen spodbujanju zaposlovanja težje zaposljivih brezposelnih oseb. Ta tržnim delodajalcem omogoča pridobitev subvencije v višini 4.000 evrov, vsega skupaj pa je na voljo 18 milijonov evrov. Sicer pa je do izteka razpisa na voljo še 6 razpisnih rokov, zadnji rok je 25 februarja 2011.

Do sedaj, torej do vključno tretjega od skupaj desetih razpisanih rokov za vložitev vloge, je na Zavod RS za zaposlovanje prispelo 1.972 vlog. Od tega je razpisnim kriterijem ustrezalo 1.264 vlog, na podlagi katerih se je zaposlilo 1.420 brezposelnih oseb.

Razpis Zaposli.me, ki ga sofinancira EU iz Evropskega socialnega sklada, predvideva zaposlitev 4.500 brezposelnih oseb. Nanj se lahko prijavijo tržni delodajalci, ki so v preteklem poslovnem letu več kot polovico svojih prihodkov ustvarili s prodajo blaga in storitev na trgu.

Delodajalci lahko pridobijo subvencijo za zaposlitev brezposelnih oseb, ki so starejše od 50 let oziroma mlajše od 25 let ali pa so iskalci prve zaposlitve, mlajši od 30 let z univerzitetno izobrazbo ter tiste s končano osnovno in nižjo poklicno šolo ter tiste, ki so 12 mesecev v zadnjih 16 mesecih prijavljeni v evidencah Zavoda. Delodajalci morajo zaposliti brezposelno osebo najmanj za eno leto. Subvencija znaša 4.000 evrov in se izplača delodajalcu v enkratnem znesku po zaposlitvi brezposelne osebe za polni delovni čas.

Več informacij na spletni strani Zavoda v rubriki Razpisi za delodajalce.

Vir: ZRSZ, 13. avgust 2010

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)