Education Budgets 2015 vignetteNa spletišču Eurydice je z dne 7. 1. 2016 objavljeno obvestilo o novem poročilu v seriji Dejstva in številke z naslovom Nacionalni proračuni za izobraževanje 2015 (National Sheet on Education Budgets in Europe 2015, .pdf, en).

Področje investicij v izobraževanje je eno od prednostnih področij strategije Evropa 2020. Če nimamo zadostnih informacij o javnem financiranju izobraževanja, težko ocenimo in razpravljamo o trenutnih spremembah v javnih izdatkih za izobraževalni sektor, prepoznamo natančne razloge za te spremembe in analiziramo proračunske reforme, sprejete v posameznih državah. Zato je tudi nov izdelek Eurydice. V poročilu Nacionalni proračuni za izobraževanje v Evropi 2015 so zadnji podatki o načrtovanih proračunih za izobraževanje po posameznih državah, na podlagi katerih lahko prepoznamo posamezne spremembe med proračunoma 2014 in 2015.

Nacionalni proračuni so razvrščeni po vrsti izdatka in ravni izobraževanja. Informacije so zbrane za 26 držav članic EU in drugih držav, članic omrežja Eurydice.

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)