Recommended Annual Instruction Time in Full-time Compulsory Education in Europe 2015/16Na spletišču Eurydice je z dne 9. 6. 2016 objavljeno poročilo o priporočenem obsegu pouka v obveznem izobraževanju v Evropi za šolsko leto 2015/16 (Recommended Annual Instruction Time in Full-time Compulsory Education in Europe 2015/16 (.pdf, .en)).

Poročilo analizira priporočeni minimalni obseg pouka glede na stopnjo izobrazbe pri štirih predmetnih področjih v obveznem izobraževanju: branju, pisanju in književnosti, matematiki, naravoslovju in tujih jezikih. Podatki se nanašajo na minimalne zahteve, ki so bile določene v kurikulumih v 42 nacionalnih izobraževalnih sistemih v letu 2015/16. Predstavljen je primerjalni pregled pouka primarnega in sekundarnega izobraževanja, prav tako so opredeljene glavne spremembe, ki so nastale od leta 2010/11.

Analiza nam pove, da se minimalni priporočeni čas pouka zvišuje s stopnjo izobrazbe, in razlike med državami vzporedno postajajo manj pomembne. V primarnem izobraževanju največji del kurikuluma prevzamejo branje, pisanje in književnost, medtem ko v sekundarnem izobraževanju bolj pomembno postane poučevanje tujih jezikov.

 

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)