094psV papirni obliki je izšel slovenski prevod Eurydice publikacije z naslovom “Ravni avtonomije in odgovornosti učiteljev v Evropi” (.pdf). V analizi so predstavljene primerjave različnih sistemskih ureditev učiteljeve avtonomije v evropskih državah. Informacije se nanašajo na okoliščine v formalnem obveznem izobraževanju v javnih šolah v šolskem letu 2006/07. Publikacijo je financiral Generalni direktorat Evropske komisije za izobraževanje in kulturo.

Analizo je na pobudo Ministrstva za šolstvo in šport RS pripravilo omrežje Eurydice. Evropska koordinacijska enota je pripravila metodologijo, zbrala poročila članic omrežja in opravila končno analizo. Poročilo o avtonomiji učiteljev v Sloveniji je napisala dr. Mojca Peček Čuk. Prvič je bila Eurydice analiza predstavljena 10. aprila 2008 na konferenci z naslovom “Spodbujanje inovativnosti in ustvarjalnosti – odgovor šol na izzive družbe prihodnosti”, organizirani v okviru slovenskega predsedovanja EU na Brdu pri Kranju.

Vsebina publikacije Levels of autonomy and responsibilities of teachers in Europe (.pdf) je v elektronski obliki v dostopna v angleščini in francoščini na spletni strani omrežja Eurydice.

Preberete si lahko tudi kratek povzetek vsebine študije “Ravni avtonomije in odgovornosti učiteljev v Evropi” (.pdf).

Vabimo vas tudi k branju Poročila o avtonomiji učiteljev v Sloveniji avtorice dr. Mojce Peček Čuk (.pdf) v slovenskem jeziku. Nacionalno poročilo o avtonomiji učiteljev objavljamo tudi v angleškem jeziku (.pdf), avtorica dr. Mojca Peček Čuk, prevedla Metka Čuk.

Izid publikacije v slovenskem jeziku: november 2008

Celotna študija: Ravni avtonomije in odgovornosti učiteljev v Evropi (.pdf)
Kratek povzetek vsebine študije (.pdf)
Poročilo o avtonomiji učiteljev v Sloveniji (dr. Mojca Peček Čuk) (.pdf)

(Skupno 47 obiskov, 1 današnjih obiskov)