Na MIZŠ smo budno spremljali dogajanje na drugi dan splošnega zaprtja vzgojno-izobraževalnih zavodov, ki sledi sklepu Vlade RS in odredbi ministrstva za zdravje o začasni prepovedi zbiranja ljudi v šolah. Ugotavljamo, da se vzgojno-izobraževalni zavodi v veliki večini držijo navodil iz vladnega sklepa.

Tudi poučevanje od doma so starši oz. skrbniki otrok vzeli zelo skrbno in resno. Zavedajo se, da le nadaljevanje vzgojno-izobraževalnega procesa tudi v teh izrednih razmerah, v katerih se je znašla država, zagotavlja kontinuiteto šolskega leta. Posebna zahvala gre vsem učiteljem in učiteljicam ter ravnateljicam in ravnateljem, ki se trudijo za to, da izobraževalni proces v izrednih razmerah poteka čim bolje.

Izobraževanje na daljavo je danes potekalo bolj tekoče kot včeraj, platforme in storitve za izobraževanje na daljavo so bile stabilnejše. Uporabnikov storitev je bilo danes več kot včeraj, podatkovni promet je bil bolj razpršen in zaradi tega bistveno stabilnejši. Zahvaljujemo se vsem, ki so upoštevali naša včerajšnja priporočila o smiselni uporabi spletnih orodij.

Vir in več informacij: MIZŠ, 17. 3. 2020

(Skupno 45 obiskov, 1 današnjih obiskov)