Evropska komisija razvija infrastrukturo za digitalna potrdila Europass (EDCI), da bi se kvalifikacije in drugi učni dosežki v Evropi priznavali učinkoviteje in varneje.
Potrdilo je dokumentirana izjava s trditvami o osebi, ki jih izda izobraževalna organizacija po učni izkušnji. Digitalna potrdila Europass vsebujejo informacije o učnih uspehih.

25. oktobra 2021 se je tudi uradno otvorila platforma za Evropska digitalna potrdila (EDC), ki bo omogočala elektronsko potrjevanje pristnosti diplom, spričeval za kvalifikacije.

Svoja Digitalna potrdila boste lahko shranili v svojem Europass profilu ter tam z njimi tudi upravljali (npr. jih delili kot spletno povezavo). Prednost Evropskih digitalnih potrdil je ta, da bodo vaše diplome, spričevala digitalno overjene ter tako zaupanja vredne ter hitreje dostopne, ko jih boste potrebovali za nadaljnje izobraževanje ali iskanje zaposlitve. Digitalna potrdila Europass morajo vedno biti podpisana z e-pečatom, zato zanje velja pravna domneva verodostojnosti v EU, prav tako pa so enakovredna papirnatim potrdilom z enakimi informacijami.

Vir in več informacij: Evropska komisija in Europass, december 2021

(Skupno 40 obiskov, 1 današnjih obiskov)