44. številka dvomesečnika ALADIN Online Alert, ki ga izdaja Inštitut za vseživljenjsko učenje (UIL) UNESCO, osvetljuje tradicionalne teme: izobraževanje odraslih, pismenost odraslih, vseživljenjsko učenje ter poklicno in strokovno izobraževanje in usposabljanje.

Nedvomno je najzanimivejša publikacija, ki jo postavlja v ospredje, revija Convergence, ki se osredotoča na dogajanje na Mednarodni konferenci o izobraževanju odraslih – CONFINTEA VII. Ob bok temu je izšla posebna številka revije PIMA (Promoting, Interrogating and Mobilising Adult Learning and Education), v kateri so objavljeni pogledi strokovnjakov iz vključenih držav.

Publikacijo Učenje na delovnem mestu in zeleni prehod je pripravila posebna delovna skupina, v katero so vključeni predstavniki Evropske komisije, ETF, OECD, Cedefopa, UNESCO in ILO. Določili so spretnosti in utemeljili trditev, da je prav učenje na delovnem mestu odlično sredstvo za zeleni prehod.

Izpostavljen je tudi pregled terminologije izobraževanja odraslih, ki ga je pripravil Inštitut za vseživljenjsko učenje (LLLP) ob sofinanciranju programa Erasmus+.

Vir in več informacij: ACS, 4. 1. 2023

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)