Skupnost strojnih šol in Center RS za poklicno izobraževanje sta v sodelovanju s šolami izpeljala sedmo državno tekmovanje iz risanja projekcij in kotiranja – PIKO 2021.

Na tekmovanju so sodelovali dijaki srednjih šol tehniške usmeritve, ki se izobražujejo po programih SPI, SSI in PTI, in sicer na področjih strojništva, mehatronike, lesarstva in dijaki tehniške gimnazije.

Tekmovanje je potekalo na dveh ravneh, in sicer na šolski ravni ter državni ravni. Cilji tekmovanja iz projekcij in kotiranja so predvsem širjenje, poglabljanje in nadgrajevanje znanja iz tehniškega komuniciranja, vključno s povezovanjem tehniškega komuniciranja z drugimi znanji, popularizacija tehnike ter spodbujanje mladih k razmišljanju, usmerjenemu v prakso, odločanju in boljši predstavljivosti v tehniki.

Nagrade za najboljše dosežke so prejeli: za 1. mesto Luka Vrtič iz ŠC Ptuj, Strojna šola za doseženih 83 točk, za 2. mesto Anej Šklebek, iz ŠC Celje, Srednja šola za strojništvo mehatroniko in medije, za doseženih 82 točk in za 3. mesto Miha Sladič iz ŠC Novo mesto, Srednja gradbena, lesarska in vzgojiteljska šola, za doseženih 77 točk. Vsi trije so tud prejemniki zlatih priznanj – zlato priznanje je prejelo še 9 dijakov.

Srebrno priznanje je prejelo 17 dijakov.

Dijaki, ki so se na šolskem tekmovanju z zadostnim številom točk uvrstili na državno tekmovanje PIKO 2021, prejmejo vsi bronasta priznanja.

Vir in več informacij: CPI, 10. 11. 2021

(Skupno 109 obiskov, 1 današnjih obiskov)