Z letom 2022 smo vstopili v evropsko leto mladih, ki predstavlja ključni trenutek za razširjanje in delitev priložnosti za mlade, njihovo aktivno udejstvovanje ter vzpostavitev aktivne vloge mladih pri grajenju bolj vključujoče, zelene in digitalne Evrope.

Na nacionalni ravni Urad RS za mladino, MOVIT, Nacionalna agencija EU programov Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota, Mladinski svet Slovenije ter Mreža MaMa že načrtujejo skupne aktivnosti, ki bodo potekle po vsej Sloveniji.

Osrednji dogodek za mlade – Zvok mladih, bo potekal v obliki vseslovenskega festivala za mlade v Ljubljani, v petek, 27. maja 2022.

Ker pa je namen evropskega leta mladih tudi prispevanje k boljšemu razumevanju priložnosti, ki so na voljo mladim na ravni EU ter na nacionalni, regionalni ali lokalni ravni, je Evropska komisija na Evropskem mladinskem portalu ustvarila poseben razdelek, namenjen evropskemu letu mladih, ki bo v letošnjem letu ostal glavni komunikacijski kanal na ravni EU. Glavni element razdelka je zemljevid z aktivnostmi, ki potekajo v okviru evropskega leta mladih, na katerega lahko tudi vi dodate svoje aktivnosti.

Glavni komunikacijski portal na ravni Slovenije bo spletni portal mlad.si, osrednje mladinsko komunikacijsko informacijsko središče.

Na voljo je tudi uradni logotip leta. Vabijo vas, da svoje objave na socialnih omrežjih v povezavi z evropskim letom mladih označite s #EuropeanYearOfYouth.

Vir in več informacij: MSS, 17. 3. 2022

 

(Skupno 39 obiskov, 1 današnjih obiskov)