Bliža se tudi rok za prijavo projektov sodelovalnih in manjših partnerstev. To je odlična priložnost povezovanja z institucijami, gospodarstvom in civilno družbo, z namenom naslavljanja prednostnih nalog  programa Erasmus+.

Okvirna razpoložljiva sredstva so letos še višja, kar pa ne znižuje pričakovanj. Vaš projekt naj bo podpora prednostnim nalogam in aktivnostim, zastavljenim v strategijah:

Evropski izobraževalni prostor

Akcijski načrt o digitalnem izobraževanju

Program znanj in spretnosti za Evropo

Ostale strateške dokumente, ki vam bodo v pomoč, najdete v CMEPIUSovi knjižnici.

Pri CMEPIUSu želijo posebej izpostaviti novost v letu 2022, in sicer  »Lump sum financiranje«. Evropska komisija je objavila priročnik za podporo ključni aktivnosti 2 –  Partnerstva za sodelovanje, za načrtovanje projektnih financ v okviru lump sum financiranja. Namen tega vodnika je ponuditi metodološke smernice o tem, kako razlagati in pravilno upoštevati pravila KA2 Partnerstva za sodelovanje, za oba tipa projektov – sodelovalnih in manjših partnerstev  kot je opisano v Vodniku za prijavitelje programa Erasmus+.

In še zadnji nujen podatek: Prijavnica za sodelovalna in manjša partnerstva se odda spletno do roka 23. 3. 2022 do 12.00 tukaj.

Vir in več informacij: CMEPIUS, 2. 3. 2022

(Skupno 27 obiskov, 1 današnjih obiskov)