V Andragoškem društvu Slovenije (ADS) se že več let ukvarjajo z vprašanji inkluzije odraslih s posebnimi potrebami v izobraževanje. Temu je bila namenjena tudi pred kratkim izdana znanstvena monografija Izzivi inkluzije pri vseživljenjskem učenju in izobraževanju odraslih oseb s posebnimi potrebami.

Naše izkušnje in spoznanja bi radi  delili  širše, obenem pa bi se želeli seznaniti z izkušnjami in rešitvami, ki jih imajo posamezne države  pri izobraževanju odraslih oseb s posebnimi potrebami. V ta namen organizirajo mednarodni posvet Vključenost in raznolikost pri učenju in izobraževanju odraslih s posebnimi potrebami, ki bo 5. aprila 2023 potekal na spletu (Zoom), med 9. in 14. uro. Vabljeni!

Prijave do vključno 31. marca 2023.

V uvodnem delu posveta bodo sodelovali vrhunski strokovnjaki  iz Slovenije in tujine. Na okrogli mizi ob zaključku posveta pa bodo skušali odgovoriti na nekatera odprta sistemska vprašanja in dileme, ki se kažejo na področju inkluzije odraslih oseb s posebnimi potrebami pri nas ter nakazati rešitve. V pogovoru bodo sodelovali predstavniki vlade in ministerstev, fakultet, nevladnih organizacij in staršev.

Vir in več informacij: ADS, 20. 3. 2023

(Skupno 34 obiskov, 1 današnjih obiskov)