Od srede do petka poteka v Bruslju finale debatnega tekmovanja #ClimateOfChange, na katerem sodelujejo tudi dijakinje in dijak ter študentke iz Slovenije.

Na teme, povezane s podnebnimi spremembami in podnebnimi migracijami, v Bruslju debatira 117 mladih (po šest debaterjev iz 13 držav Evropske unije), vendar so se nacionalne ekipe premešale v 26 mednarodnih ekip.

Iz Slovenije na tekmovanju sodelujejo dijakinje in dijak Gimnazije Kranj Urša Ahčin, Alja Šlenc, Brina Mohor, Larisa Grbić, Izabela Letonja, Vito Grilc (z mentorico Katarino Lovenjak) in študentke Jana Ušen, Metka Vodušek in Nika Gradišek.

V polfinale so se uvrstili tri debaterke in debater iz Slovenije; študentki Metka in Jana, dijakinja Brina in dijak Vito iz Gimnazije Kranj. Študenti bodo debatirali na vprašanje, ali bi podnebni begunci morali dobiti mednarodno zaščito, dijaki pa bodo debatirali o tem, ali bi morale države z visokimi dohodki plačevati solidarnostno pristojbino za varstvo podnebja državam s srednjimi in nizkimi dohodki.

Uspeh na tekmovanju zahteva pazljivo poslušanje, grajenje dialoga ter podajanja kompleksnih informacij na jasen in razumljiv način.

Držimo pesti!

Vir in več informacij: SLOGA, 11. 11. 2021

(Skupno 51 obiskov, 1 današnjih obiskov)