Tako kot vsako leto so tudi letos na Zavodu RS za zaposlovanje pripravili načrt sodelovanja na področju vseživljenjske karierne orientacije namenjene osnovnošolski mladini. Vsebuje naslednje sklope:

  1. Informiranje in karierno svetovanje
  2. Vprašalnik o poklicni poti (eVPP)
  3. Timske konference za učence osnovnih šol
  4. Elektronski Kam in kako
  5. Spletni portal Mojaizbira.si
  6. Informacije o trgu dela
  7. NCIPS bo svetovalne delavce na šolah elektronsko obveščal o vseh novostih s področja zaposlovanja, evropskih pobudah, razpisih, projektih in drugem.
  8. Na Zavodu za zaposlovanje poteka projekt »Razvoj in promocija storitev ter pripomočkov za vseživljenjsko karierno orientacijo brezposelnih, drugih iskalcev zaposlitve in neaktivnih«, ki je v veliki meri namenjen tudi šolski mladini oz. šolskim svetovalnim delavcem, ki se ukvarjajo z vseživljenjsko karierno orientacijo. V letošnjem letu bo dokončan vprašalnik o težavah pri odločanju (pri katerem sodeluje sodelujejo mnogi izmed vas), izveden bo javni natečaj na temo vseživljenjske karierne orientacije, poteka pa tudi priprava elektronske verzije testa MFBT. Znotraj projekta potekajo tudi različna izobraževanja, o katerih bodo sproti obveščali na novi spletni strani, ki bo začela delovati še pred koncem leta.
  9. Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva v mesecu novembru.

Vir in več informacij: ZRSZ, Informacija vodstvom osnovnih šol in šolskim svetovalnim službam, september 2018

Vsa vaša vprašanja in pobude so dobrodošle. Z veseljem se bodo odzvali nanje.

Vir: ZRSŠ, 5. 9. 2018

(Skupno 48 obiskov, 1 današnjih obiskov)