Evropska mreža za globalno učenje – GENE je že tretjič objavila natečaj s katerim spodbuja inovativne projekte globalnega učenja. V letošnjem letu bo mreža GENE nagradila najboljšo idejo za izvedbo projekta oziroma aktivnosti globalnega učenja. Natečaj je odprt do 4. junija 2019.

S spodbujanjem novih in inovativnih idej, mreža GENE tokrat pričakuje nove in inovativne odgovore na vprašanja, kot so: Kako v aktivnosti globalnega učenja vključiti tiste posameznice in posameznike ali družbene skupine, ki do sedaj niso sodelovali v tovrstnih projektih? Ali lahko inovativne oblike globalnega učenja prispevajo k preoblikovanju stališ tistih, katerih vrednote se razlikujejo od tistih, ki jih promovira globalno učenje, npr. solidarnost, socialna pravičnost in nenasilje? Kako lahko razširiti aktivnosti globalnega učenja, da ne bodo nagovarjale zgolj posameznice ali posameznika, temveč celotno družbo?

Z natečajem želijo spodbuditi preizkušanje ter raziskovanje novih pristopov in načinov za reševanje različnih vprašanj, ki so ključna v vseh učnih okoljih. Izbrane ideje bodo nagrajene z denarno nagrado v višini do 10.000 EUR.

Na natečaj se lahko do 4. junija 2019 prijavijo vsi, ki imajo izkušnje pri izvajanju projektov in aktivnosti globalnega učenja. Več informacij, vključno s kriteriji, prijavnim obrazcem in navodili za prijavo je na voljo na spletni strani mreže GENE.

Vir: MIZŠ, 17. 4. 2019

(Skupno 48 obiskov, 1 današnjih obiskov)