V ponedeljek, 12. novembra, ob 14. uri bodo v avli Ministrstva za kulturo v uporabo predali »glasbeno poslušalnico«. Projekt bo predstavil Dejan Prešiček, minister za kulturo. Mojca Menart, vodja založniške dejavnosti ZKP RTV Slovenija bo povedala nekaj besed o glasbenem izboru, prof. Pavel Mihelčič, predsednik nadzornega odbora Združenja SAZAS k.o. in Viljem Marjan Hribar, direktor Zavoda IPF pa bosta spregovorila o pomenu legalne uporabe glasbe. Vabljeni!

V sodelovanju z Radiem Slovenija in glasbenoinformacijskim centrom SIGIC so pripravili izbor kakovostne slovenske glasbe in evropskih klasikov v izvedbi slovenskih orkestrov, komornih ansamblov, solistov in dirigentov. V nadaljevanju pa bo mogoče prisluhniti tudi posnetkom kakovostne popularne glasbe ter glasbenim delom, ki jih ministrstvo sofinancira preko javnih razpisov in katerih avtorji bodo želeli, da je njihovo delo javno dostopno tudi v poslušalnici ministrstva. Posnetki bodo prosto dostopni za individualno poslušanje pred vhodom v veliko sejno sobo, vsak dan med 6:30 in 17.00.

S projektom želijo omogočiti javno dostopnost do arhiviranih kakovostnih slovenskih glasbenih del in promovirati legalno uporabo glasbe. Predhodno so namreč pridobili potrebna dovoljenja upravljavcev avtorskih pravic ter pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov, tudi za dnevno predvajanje glasbe, s katerim so na ministrstvu začeli v tem mesecu.

Vir: MK, 8. 11. 2018

(Skupno 41 obiskov, 1 današnjih obiskov)