Z namenom razprave o spremembah Zakona o osnovni šoli je Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje k aktivni razpravi povabilo ravnatelje in ravnateljice slovenskih osnovnih šol.

Z namenom soočenja mnenj ter pridobitve predlogov na tematiko sprememb in dopolnitev Zakona o osnovni šoli, ki je bil v četrtek, 11. 5. 2023, objavljen na spletnem portalu e-demokracija, je Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje k aktivni razpravi povabilo ravnatelje in ravnateljice slovenskih osnovnih šol. V petek, 12. 5. 2023, je v prostorih Ministrstva za vzgojo in izobraževanje potekalo srečanje s predsednikom in člani Združenja ravnateljev osnovnih in glasbenih šol Slovenije.

Od ponedeljka, 15. 5. 2023, do petka, 19. 5. 2023, so se v sodelovanju s predstavniki Ministrstva za vzgojo in izobraževanje ter Zavoda RS Slovenije za šolstvo odvila srečanja z vodstvi šol v osmih krajih po Sloveniji, in sicer v Murski Soboti, Mariboru, Celju, Novem mestu, Kopru, Novi Gorici, Ljubljani in Kranju. Izsledki srečanj bodo služili kot pomembna iztočnica pri dopolnjevanju novele Zakona o osnovni šoli.

Vir in več informacij: MVI, 17. 5. 2023

(Skupno 35 obiskov, 1 današnjih obiskov)