Urad RS za mladino je ob začetku izvajanja evropske kohezijske politike 2021–2027 za organizacije v mladinskem sektorju v četrtek, 12. januarja 2023, v Veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, izvedel predstavitev treh ukrepov evropske kohezijske politike (EKP) za področje mladinskega dela, ki jih bo izvajal v novem programskem obdobju.

V okviru prvega ukrepa Naslavljanje problematike prekarnosti mladih se bo krepilo ozaveščanje in opolnomočenje tako mladih kot tudi mladinskih delavcev o problematiki prekarnosti in pomenu dostojnega dela.

V okviru ukrepa Zagotovitev ustrezne infrastrukture in opreme s področja informacijsko – komunikacijskih tehnologij organizacij v mladinskem sektorju se bodo zagotavljali osnovni pogoji za izvajanje in razvoj kakovostnega mladinskega dela in neformalnega izobraževanja v Vzhodni Sloveniji.

Kot zadnji je bil predstavljen ukrep Krepitev kompetenc mladih za večjo zaposljivost in aktivno državljanstvo preko kakovostnega mladinskega dela.

Vir in več informacij: Urad RS za mladino, 16. 1. 2023

(Skupno 24 obiskov, 1 današnjih obiskov)