Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport smo, v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ), Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Mariboru, Univerzo na Primorskem, Univerzo v Novi Gorici, s Študentsko organizacijo Slovenije, s Sindikatom vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture v Sloveniji in z Visokošolskim sindikatom Slovenije, pripravili smernice za zimski semester študijskega leta 2020/21.

Smernice so pripomoček visokošolskim zavodom za lažjo in konsistentno organizacijo dela v trenutnih epidemioloških razmerah.

Vsi, ki smo sodelovali pri pripravi smernic, v študijskem letu 2020/21 pričakujemo kakovostno izvedbo študijske dejavnosti v skladu z akreditiranimi študijskimi programi. Osnovno izhodišče v zimskem semestru je izvedba študijskega procesa na fakultetah v vseh primerih, kjer se aktivnosti lahko izvedejo varno ob upoštevanju priporočil NIJZ. Kadar to ni izvedljivo, se priporoča kombinirano izvedbo študijske dejavnosti (hibridni model), izvedbo na daljavo pa le v izjemnih oziroma utemeljenih primerih.

Vir in več informacij: MIZŠ in NAKVIS, 16. 9. 2020

Posodobitev Smernic za izvedbo študijske dejavnosti v zimskem semestru študijskega leta 2020/21, verzija 4. 10. 2020

Povezane novice: VSS, 16. 9. 2020, Skupna izjava deležnikov o izvedbi študijskega leta 2020-2021

 

(Skupno 58 obiskov, 1 današnjih obiskov)