Projekt z izvirnim naslovom »World’s Best News« se je leta 2010 razvil na Danskem in je zgleden primer konstruktivnega novinarstva ter prostovoljskega angažiranja pri širjenju pozitivnih informacij o ključnih razvojnih temah. V nekaj letih se je razširil v številne evropske države. Najboljše novice iz sveta so v Sloveniji v sloveščini izšle sedemkrat – leta 2015, 2016, 2019 (dve izdaji), 2020, 2021 in 2022.

Posebno spletno mesto Najboljših novic iz sveta, ki je zaživelo ob letošnji izdaji Najboljših novic iz sveta, obiskovalcem ponuja dodatne vsebine, ki jih v tiskani izdaji časopisa ni. Poleg dodatnih člankov si lahko obiskovalci ogledajo številne video vsebine, prisluhnejo podcastom ali podpišejo peticijo Climate of Change. Spletno mesto bo redno dopolnjeno z novimi vsebinami.

Zgodbe Najboljših novic iz sveta, med njimi tudi tokrat zgodbe projektov slovenskih nevladnih organizacij, nosijo pozitivna sporočila o številnih prizadevanjih za trajnostno usmerjen svet, ki je vedno bolj povezan in soodvisen. Letošnja izdaja je posvečena 16. cilju trajnostnega razvoja: miru, pravičnosti in močnim institucijam.

Spletna mesta izdaj, ki vključujejo uspešne zgodbe slovenskih nevladnih organizacij:

Vir in več informacij: SLOGA, 27. 9. 2022

 

(Skupno 31 obiskov, 1 današnjih obiskov)