Kateri so tisti podatki, ki nam pomagajo sprejemati dobre odločitve? Kako jih zagotoviti v hitro se spreminjajočem svetu in v nepredvidenih razmerah? Odgovore bomo iskali na dogodku Statistični dan, ki bo potekal v obliki Zoom webinarja, 18. novembra med 9. in 12. uro.

Prijave so odprte  do 15. 11. 2021.

  • Spremembe so edina stalnica našega življenja. Za prikaz realnega stanja v družbi potrebujemo podatke, ki odražajo te spremembe in nove pojave, hkrati pa morajo biti na voljo dovolj hitro, še ob pravem času, da si z njimi pri sprejemanju boljših odločitev lahko pomagamo.
  • Ali je bilo v času razglašene epidemije na voljo dovolj pravočasnih podatkov za pripravo kakovostnih analiz za podporo odločevalcem? Kakšne spremembe so se v času pandemije zgodile v naši družbi? Ali bi za dodatne analize potrebovali več podatkov, drugačne podatke, bi morali biti ti na voljo prej, hitreje? In še: kakšni izzivi nas pri zbiranju podatkov glede na močno povečane potrebe čakajo v prihodnosti?
  • Odgovore na ta in druga vprašanja bomo iskali v razpravi s povabljenimi strokovnjaki in z udeleženci dogodka. Tolmačenje iz slovenščine v angleščino in obratno bo zagotovljeno.

Vir in več informacij: SURS, 18. 10. 2021

(Skupno 57 obiskov, 1 današnjih obiskov)