Spolno nadlegovanje otrok, najstnic in najstnikov s strani starejših je na internetu prisotno v veliko večji meri, kot si večina polnoletnih uporabnikov predstavlja. TV Slovenija bo v torek, 25. maja, ob 20. uri na prvem programu (TV SLO 1) predvajala češkoslovaški izobraževalni dokumentarni film Ujete v medmrežju, ki prikazuje družbeni eksperiment, v katerem se je v zgolj 10 dneh na lažne profile 12-letnic odzvalo 2.458 spolnih plenilcev.

Češka avtorska ekipa je v filmskem studiu postavila tri otroške sobe, opremljene s kamerami in z računalniki, zanje pa posedla tri odrasle igralke mlajšega videza, ki so odigrale 12-letnice. Odprli so lažne profile na družabnih omrežjih in snemali dogajanje deset dni od 12. ure do polnoči, ko so bile aktivne na spletu, pa tudi takrat, ko so se dobile s plenilci – takih neposrednih srečanj je bilo 21.

Po predvajanju filma bo na vrsti oddaja Moje mnenje, v kateri bodo, poleg sodelavca Safe.si, sodelovali še drugi strokovnjaki, ki se srečujejo s problematiko, ki jo film obravnava. V oddaji bodo osvetlili stanje v Sloveniji. Oddaja se bo začela ob 21. uri in bo trajala eno uro.

Ogled filma priporočamo vsem staršem in najstnikom starejšim od 12 let ob spremstvu staršev.

Vir in več informacij: Safe.si, 19. 5. 2021

(Skupno 63 obiskov, 1 današnjih obiskov)