Dostop do posnetkov, ki so med letoma 2008 in 2020 nastali v okviru spletnih konferenc Arnes VOX (Adobe Connect), bodo pri Arnesu ukinili 31. 12. 2022. Če imate na naslovih pod https://vox.arnes.si kakršnekoli posnetke, ki jih ne želite izgubiti, jim to pred 31. 12. 2022 sporočite na e-poštni naslov .

Posnetke vam bodo na Arnesu pretvorili v primerno obliko (.mp4) in vam jih glede na vaše želje naložili na portal Arnes Video, kjer jih boste lahko upravljali. Postopek pretvorbe posnetkov je zelo zamuden, zato vas prosijo, da jim v seznamu za ohranitev posnetkov sporočite samo tiste posnetke, ki jih resnično potrebujete, oziroma imajo posebno dodatno vrednost in jih je res smiselno ohraniti.

Za ogled starih posnetkov na https://vox.arnes.si morate namestiti delujoč Adobe Flash, ki v spletnih brskalnikih od konca leta 2020 ni več na voljo, saj je Adobe s koncem leta 2020 ukinil podporo za Flash. Za ogled posnetkov je trenutno potrebno najprej namestiti namizno različico aplikacije Adobe Connect meeting, ki je dostopna na povezavi in omogoča ogled posnetkov brez uporabe Flasha. Po namestitvi aplikacije si izbrani posnetek lahko ogledate tako, da spletni naslov (URL) posnetka prenesete v aplikacijo, kot je prikazano v navodilih in posnetek predvajate.

Sedaj za izvedbo učne ure uporabite Arnes Zoom.

Vir in več informacij: Arnes, 7. 12. 2022

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)