Komisija za preprečevanje korupcije in Zavod RS za šolstvo ponovno organizirata ustvarjalni natečaj za srednje šole “Pisma poslancem”, katerega cilj je spodbuditi dijake in dijakinje k razmišljanju o družbi, družbenih vrednotah in dogajanju okoli njih.

Celotno besedilo javnega ustvarjalnega natečaja z opisom, izvedbo, pogoji ter rokom za prijavo (pdf datoteka za tisk).

Natečaj je namenjen dijakom in dijakinjam srednjih šol. Dijaki in dijakinje bodo v okviru natečaja napisali vsak svoje pismo poslancem v dolžini od 500 do 750 besed. V pismu naj razmišljajo o aktualnih temah, izzivih in problemih v družbi, v povezavi s temeljnimi vrednotami, povezanimi z integriteto in pojavom koruptivnih ter neetičnih ravnanj v družbi. V ospredju kritičnega razmisleka je krepitev demokratične družbe in pravne države v Republiki Sloveniji zato naj dijakinje in dijaki izpostavijo tudi svoja pričakovanja do poslancev državnega zbora. Pri tem naj se do tematike, ki jo bodo obravnavali, opredelijo z vidika zgoraj omenjenih vrednot.

Šole nato same izberejo do tri (3) najboljša, najbolj izvirna in domiselna pisma, ki jih posredujejo Komisiji za preprečevanje korupcije najkasneje do 4. 11. 2022.

Vir in več informacij: ZRSŠ, 30. 9 2022

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)