Vlada RS je na seji 29. 1. 2015  dala soglasje k razpisu za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2015/16.

Za leto 2015/16 je skupaj predlaganih 19.760 vpisnih mest za redni in izredni študij, in sicer 18.101 mesto za državljane Republike Slovenije in držav EU vpis v 1. letnik, 1.659 mest za tujce in Slovence brez slovenskega državljanstva.

Vpisna mesta za leto 2015/16 razpisujejo 4 javni visokošolski zavodi (VŠZ) – Univerza v Ljubljani (UL), Univerza v Mariboru (UM), Univerza na Primorskem (UP) in Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ) ter 13 zasebnih VŠZ s koncesijo: Univerza v Novi Gorici (UNG), Evropska pravna fakulteta (EVRO-PF), Fakulteta za dizajn, samostojni visokošolski zavod (FD), Fakulteta za državne in evropske študije (FDŠ), Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ), Fakulteta za zdravstvene vede Novo mesto (FZVNM), Fakulteta za zdravstvo Jesenice (FZJ), Gea College – Fakulteta za podjetništvo, Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije (MFDPŠ), Fakulteta za tehnologije in sisteme (FTS), Visoka šola za tehnologijo polimerov (VŠTP), Visoka šola za upravljanje in poslovanje Novo mesto (VŠUP), Visoka šola za varstvo okolja (VŠVO).

Tabela s pregledom vpisnih mest (doc)

Vir>> novica MIZŠ

(Skupno 7 obiskov, 1 današnjih obiskov)