Evropska komisija je 24. novembra objavila nov Vodnik po programu Erasmus+ za leto 2022.

Leto 2022 bo v prvi vrsti potekalo v znamenju mladih z razglasitvijo in uradnim sprejetjem Evropskega leta mladih, kar se odraža v povišanju sredstev v okviru programa Erasmus+ in njegovi okrepljeni vlogi pri podpiranju mladih in spodbujanju njihove udeležbe v demokratičnem življenju. Tako je v novem Vodniku dodatno razširjena in izpostavljena prednostna naloga, ki se navezuje na udeležbo v demokratičnem življenju, skupne vrednote in državljansko udejstvovanje, kateri je bila dodana podrobnejša predstavitev strategije za udeležbo mladih (Youth Participation Strategy). Namen strategije je namreč nudenje podpore pri uporabi programa za spodbujanje aktivnega državljanstva med mladimi, njen cilj pa je izboljšanje kakovosti udeležbe mladih v programu.

Ena opaznejših sprememb v novem Vodniku je poimenovanje kategorij upravičenih držav, ki lahko sodelujejo v programu, in sicer so se države programa preimenovale v države članice EU in tretje države, pridružene programu, partnerske države pa so sedaj tretje države, ki niso pridružene programu.

Vir in več informacij: MOVIT, 17. 12. 2021

Preberite tudi novičko EPALE: Razpis Erasmus+ za izobraževanje odraslih 2022

Razpis Erasmus+ za leto 2022 je objavljen. S proračunom 141 milijonov evrov se lahko organizacije za izobraževanje odraslih odločijo za izvajanje različnih dejavnosti, ki prispevajo k rasti in razvoju ter posameznikom omogočijo učenje.

(Skupno 43 obiskov, 1 današnjih obiskov)