Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je objavljeno poročilo z letošnjega Vrha voditeljev držav na sedežu Združenih narodov v New Yorku, ki se je začel z zasedanjem na temo preoblikovanja izobraževanja.

Veleposlanik pri stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri Organizaciji združenih narodov v New Yorku Boštjan Malovrh je odprl razpravo na temo veščin digitalnega državljanstva in umetne inteligence pri učenju in poučevanju in sicer s pogledom na človekove pravice.

Na dogodku Prostodostopni izobraževalni viri (angleško OER) je uresničevanje Priporočil UNESCA Republike Slovenije predstavil Aleš Ojsteršek, svetovalec ministra pri članstvu v Unescovem Visokem odboru za usmerjanje politik.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je prisotne nagovoril preko video nagovora v katerem je izpostavil slovenske dosežke v izobraževanju in se pridružil gibanju o preoblikovanju izobraževanja, ki je največje zagotovilo, da Slovenija ostane na poti doseganja ciljev trajnostnega razvoja. Pri tem je posebno pozornost izkazal učiteljem kot ključnim nosilcem sprememb.

Vir in več informacij: MIZŠ, 21. 9. 2022

(Skupno 25 obiskov, 1 današnjih obiskov)