Ob dnevu varne rabe interneta, 6. februarja 2024, na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru UL Fakultete za družbene vede, opozarjajo na problematiko spletnega nasilja, ki predstavlja velik izziv za vse, največji pa za mladostnike. Med njimi je močno razširjeno medvrstniško spletno nasilje, s katerim se težko pravilno soočajo.

Spletnega nasilja ne smemo tolerirati, saj mladostniki blažje oblike spletnega nasilja normalizirajo, a zaradi njega kljub temu trpijo. Prav tako je zakoreninjeno napačno in škodljivo prepričanje, da si je žrtev sama kriva, da je žrtev spletnega nasilja. Številni povzročitelji in priče medvrstniškega spletnega nasilja pa so prepričani, da je vse skupaj le šala ter zabava in se ne zavedajo, da žrtev zaradi tega trpi.

Da bi opozorili mladostnike, učitelje in starše na perečo problematiko spletnega nasilja, so v okviru dneva varne rabe interneta pripravili številne aktivnosti, s katerimi osveščajo o problematiki spletnega nasilja. Vabljeni, da se pridružite aktivnostim ali pa pripravite svoje in tako osveščate o problematiki spletnega nasilja.

Aktivnosti ob dnevu varne rabe interneta 2024 se bodo odvijale preko celotnega februarja, meseca varne rabe interneta.

Vir in več informacij: Safe.si, 25. 1. 2024 in Arnes, 26. 1. 2024, SIO, 29. 1. 2024

(Skupno 36 obiskov, 1 današnjih obiskov)