V okviru akcijskega načrta Evropske komisije za digitalno izobraževanje je vsako leto organiziran hekaton (organizirano tekmovanje v reševanju poslovnih in tehnoloških izzivov ter izzivov v znanju) za digitalno izobraževanje (DigiEduHack). Pobuda se osredotoča na prihodnost izobraževanja v digitalni dobi. V seriji spletnih in offline hekatonov po vsem svetu sodelujejo ustanove za izobraževanje in usposabljanje ter druge organizacije z namenom opredelitve ključnih izzivov in soustvarjanju rešitev na področju digitalnega izobraževanja.

Letošnji hekaton s temo »Postavimo ljudi v središče digitalnega izobraževanja« bo organiziran med 6. in 13. novembrom 2023.

DigiEduHack 2023 bo temeljil na seriji 24-urnih lokalnih hekatonih posameznih držav in glavnem dogodku, ki ga bo gostilo špansko predsedstvo Sveta EU. Na koncu natečaja bodo tri najboljše ekipe prejele nagrado DigiEduHack Global Award in podporo pri uresničevanju svojih inovativnih idej.

Več informacij je na voljo na spletni strani: DigiEduHack 2023 in družabnih omrežjih (Twitter, LinkedIn in Facebook, Instagram).

Vir in več informacij: SIO, 14. 7. 2023

(Skupno 39 obiskov, 1 današnjih obiskov)