Digitalna transformacija je med prednostnimi nalogami EU. Evropski parlament pomaga oblikovati politike, ki bodo okrepile zmožnosti Evrope na področju novih digitalnih tehnologij, zagotovile nove priložnosti podjetjem in potrošnikom, podprle zeleni prehod EU in doseganje podnebne nevtralnosti do leta 2050, izboljšale digitalne spretnosti prebivalcev in usposabljanje delavcev ter pomagale digitalizirati javne storitve, hkrati pa zagotavljale spoštovanje temeljnih pravic in vrednot.

Parlament je s poročilom o oblikovanju digitalne prihodnosti Evrope pozval Komisijo, naj se še bolj intenzivno loti izzivov, ki jih predstavlja digitalni prehod, še posebej, da bodo izkoriščene priložnosti digitalnega notranjega trga in da bo izboljšana uporaba umetne inteligence.

Vir in več informacij: Evropski parlament, 12. 10. 2021

Pandemija je pokazala tudi, kako pomembne so digitalne spretnosti za delo in za komuniciranje, poudarila pa je tudi razkorak v digitalnih spretnostih in potrebo po krepitvi digitalne izobrazbe. Parlament poziva, naj novi program znanj in spretnosti za Evropo zagotovi, da bodo državljani in podjetja lahko dodobra izkoristili prednosti tehnološkega napredka.

(Skupno 61 obiskov, 1 današnjih obiskov)